[O1] Turbina KKK (kończy się??)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ksmp
    Drive
    • 2008
    • 40

Witam
    Mam podobny problem, tylko że moje autko odpala ciężko i można powiedzieć, że jeździ, a mianowicie problem polega na tym, auto przyśpiesza normalnie, do pewnego momentu i zaczyna sie dusic i automatycznie hamuje na początku zaczynało się to przy jakiś 4 tyś, a teraz ledwo minie 2 tyś i koniec jazdy. czasem zgaśnie i już nie zapali filtr zmieniony, przewody sprawdzone czy nie mają żadnego wycieku, bąbelki powietrza widać w wężyku, jak jest na luzie to wkręca się normalnie na obroty, a gdy się jedzie to go muli i da się tylko jechać na niskich obrotach, turbinę tez sprawdzałem i jest dobra, także gdzie szukać przyczyny :?:
  • alfee
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2583

Ostatnio moja złota zaczęła pluć niebieskim dymem z wydechu. Działo się tak po przynajmniej dwudniowym postoju i jak się rozgrzała do 50 stopni. Jak drgnęła wskazówka temperatury to do 70 stopni z tyłu zasłona dymna przy każdym naciśnięciu pedału gazu. Jak przekroczyła 70 stopni to koniec dymienia. :O
    Objawy dość dziwne. Dzisiaj w warsztacie okazało się, że zjadła sporo oleju i jest trochę mokra (ta turbina) po stronie wydechu od dołu. Turbawka to KKK niestety dokładnych numerów nie znam. Jutro może zajrzę pod auto, to odczytam coś.
    Moje pytanie jest takie: Czy ta turbina (podobno pancerna) od AGR-a jakoś się daje regenerować?
    Może to tylko jakiś uszczelniacz?
    Alfee
    Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
    Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• srubox
      Drive
      • 2007
      • 91

Turbine tą da sie zregenerowac.

Komentarz

• rkb
        RS
        • 2008
        • 2152
        • Rapid Spaceback (NH1)
        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

mam podobnie z turbawka w benzynie, olej bierze, ale jeszcze nie kopci ;p
        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

Pracuję...